مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی، گفت: براساس میانگین رشد در کشور ، ۵۲ درصد و متوسط نرخ رشد باسوادی استان بالای ۶۰ درصد می‌باشد. تقریبا میانگین باسوادی استان آذربایجان‌شرقی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال تقریبا نزدیک به میانگین کشوری است.
کد خبر: ۱۰۱۴۲۳۸
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۱ 06 December 2021

به گزارش تابناک تبریز، جعفر پاشایی در جلسه شورای آموزش و پرورش استان در رابطه با شاخص‌های نظام آموزشی اظهار داشت: یکی از ابزارها و شاخص‌های ارزیابی نظام‌های آموزشی موفق در دنیا، پوشش دوره ابتدایی است که در این میان می‌توان گفت نرخ پوشش دوره متوسطه اول ۹۶/۲۷ درصد است که حدود ۲ درصد از میانگین کشوری بالاتر هستیم.

وی افزود: نرخ پوشش تحصیلی دوره دوم متوسطه ۸۲/۶۶ درصد است که ۰٫۱۸ درصد از میانگین کشور بالاتر بوده و نرخ ماندگاری دانش‌آموزان در پایه ششم در دوره ابتدایی ۹۸/۳۵ درصد، تا پایه نهم در دوره متوسطه اول ۹۰/۳۲ درصد و تا پایه دوازدهم ۷۵/۸۹ درصد است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان ضمن تشریح جزئیات حوزه پرورشی گفت: طبق آمار از تعداد نمازخانه‌های مدارس استان، ۱۳۶۵ مستقل، ۲۳۶۵ کلاسیک و ۴۰۲ باب چند منظوره می‌باشد. این استان یک نهضت عظیم نمازخانه‌سازی را از چهار سال پیش در حوزه معاونت پرورشی شروع کرده است که تقریبا ۱۶۲ نمازخانه مدرسه‌ای ایجاد شده است و تعداد دارالقرآن‌های موجود در سطح استان ۵۲ باب می‌باشد.

پاشایی ادامه داد: سرانه کتاب دانش‌آموزی به ازای هر دانش‌آموز ۱۱ جلد است و تعداد هسته مشاوره و مراکز مشاوره استان ۳۹ مورد است. در حوزه پرورشی پنج برنامه کشوری را میزبان هستیم که از جمله آنان می‌توان به جشنواره سراسری اجلاس نماز، چهلمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز، پنجمین دوره مسابقات همخوانی و مدیحه‌سرایی مراکز دارالقرآن سراسر کشور، اولین جشنواره روش‌های نوین تدریس کتب مراکز دارالقرآن کشور و طرح کشوری پایش مراکز دارالقرآن‌ها اشاره کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌شرقی، اذعان داشت: طبق آخرین سرشماری در ۱۳۵۵ میانگین باسوادی کشور ۴۸/۵ درصد بود که میانگین باسوادی استان ما در این سال، ۳۶ درصد بوده است. اکنون متوسط نرخ رشد درصد باسوادی کشور تا پایان سال ۱۳۹۹ در کشور ۹۶/۶ درصد و در استان ما ۹۶/۴ درصد است.

وی یادآور شد: براساس میانگین رشد در کشور ، ۵۲ درصد و متوسط نرخ رشد باسوادی استان بالای ۶۰ درصد می‌باشد. تقریبا میانگین باسوادی استان آذربایجان‌شرقی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال تقریبا نزدیک به میانگین کشوری است.

پاشایی بااشاره به اجرای بسته‌های تحولی وزارت آموزش و پرورش در آذربایجان‌شرقی تصریح کرد: ۲۰ بسته تحولی در حوزه‌های مختلف توسط وزارت آموزش و پرورش انجام گرفته و استان آذربایجان‌شرقی اغلب بسته‌های تحولی را به صورت ۱۰۰ درصد انجام داده است.

وی ضمن تاکید بر اهمیت پایه دوازدهم به عنوان پایه نهایی، بیان داشت: در سال ۱۴۰۰ در پایه دوازدهم میانگین نمرات دروس کتبی ۱۱/۹۵ می‌باشد که از نظر میانگین نمرات، ۰/۱۳ درصد از میانگین کشوری بالاتر هستیم. همچنین درصد قبولی دروس نهایی پایه دوازدهم ۸۴/۲ درصد می‌باشد که از لحاظ درصد قبولی ۰/۶۱ درصد بالاتر از میانگین کشوری است.

وی در رابطه با واکسیناسیون دانش‌آموزان و فرهنگیان در برابر ویروس کرونا اظهار داشت: در راستای اجرای طرح واکسیناسیون فرهنگیان، دانش‌آموزان و مبارزه با بیماری کرونا، ۹۸ درصد فرهنگیان دُز اول و دیز دوم و ۹۲ درصد دانش‌آموزان دور اول و دیز دوم را دریافت کرده‌اند.

وی با بیان این که امسال در حوزه تربیت بدنی و تندرستی اقدامات بسزایی انجام گرفته، افزود: اعزام کاروان‌های ورزشی و بهداشتی به مدارس محروم استان در دستور کار معاونت تربیت بدنی اداره‌کل آموزش و پرورش آذربایجان‌شرقی قرار دارد و اولین بار در کشور دهکده ورزش دانش‌آموزی برای دانش‌آموزان استان در حال اجراست. اکنون تنها استانی هستیم که با مشارکت شهرداری محترم کلان‌شهر تبریز، دهکده ورزش دانش‌آموزی در بخش‌های مختلف از جمله چمن مصنوعی، سالن کشتی و... در حال انجام است که ان‌شاءالله برای دانش‌آموزان عزیز یک نویدی در بخش‌های مختلف مخصوصا در بخش تربیت بدنی باشد.

وی ادامه داد: با توجه به ضرورت توجه به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه و استثنایی آمار دانش‌آموزان استثنایی ما ۴ هزار و ۵۰۰ نفر و تعداد دانش‌آموزان استثنایی تلفیقی یک‌هزار و ۲۸۵ نفر است و اداره استثنایی استان در راستای انجام رسالت و وظایف‌ها همه ساله نسبت به سنجش دانش‌آموزان در بدو ورود به پایه اول ابتدایی اقدام می‌کند که امسال نیز بیش از ۹۹ درصد دانش‌آموزان را مورد سنجش قرار داده‌اند.

پاشایی خاطرنشان کرد: از مجموع ۵ هزار ۸۷۶ ساختمان موجود در استان ۸۷۰۰ مدرسه در این ساختمان‌ها مستقر هستند، یعنی بعضی از ساختمان ها به صورت دو شیفته و دو بار استفاده می‌شوند.

وی افزود: تعداد ۴ هزار و ۳۸۰ ساختمان یعنی ۷۴ درصد به صورت آموزشی و ۲۶ درصد این ساختمان‌ها به صورت غیر آموزشی یعنی در غالب فضاهای اداری، نمازخانه، ورزش و حوزه‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان در خصوص وضعیت استحکام ساختمان‌های آموزشی از مجموع ۲۴ هزار کلاس درس تقریبا ۱۵ هزار و ۶۵۵ کلاس یعنی ۶۵ درصد مستحکم، ۲۰ درصد نیمه مستحکم و ۱۵ درصد غیر مستحکم است که در سال‌های اخیر انصافا با تجهیز همه امکانات یکی از استان‌های پیشتاز در جذب مشارکت‌های مردمی هستیم که امروز هم یکی از بزرگترین مجتمع‌ها در حوزه استثنایی، کلنگ‌زنی شد. و قبل از آن نیز یکی از بزرگترین و مجهزترین مجتمع‌های استثنایی کشور توسط یکی از خیران به نام مهندس کاوه در تبریز در حال اجراست .

وی افزود: در سال ۱۳۹۸، ۳۵۰ کلاس از طرف اداره نوسازی و خیران به آموزش و پرورش تحویل داده شده است. همچنین در سال ۱۳۹۹، ۵۰۰ کلاس و در سال ۱۴۰۰، ۵۵۰ کلاس آماده بهره‌برداری است.

این مقام مسوول بیان داشت: در خصوص استانداردسازی تاسیسات گرمایشی طی ۲ مرحله نسبت به حذف بخاری‌های نفتی که معمولا در استان‌های مختلف باعث نگرانی است، حذف بخاری نفتی در این استان انجام گرفته است و توانستیم ۸۲ درصد کلاسهای درسی را با سیستم‌های گرمایشی استاندارد، تجهیز کنیم.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :