سویدانلوئی :
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی هدف از برگزاری این رویداد را معرفی بیشتر فرهنگ و آداب و رسوم ایرانی و همچنین غذاها و نوشیدنی های بومی و محلی مربوط به هر استان عنوان کرد.
کد خبر: ۴۶۵۳۷۸
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۵ 23 July 2017
به گزارش تابناک خراسان شمالی از اداره کل میراث فرهنگی استان ، سویدانلویی با بیان اینکه غذا در صنعت گردشگری به عنوان یکی از مسائل اصلی و مورد توجه است اظهار کرد: ایران به دلیل عناصر فرهنگی، سابقه تاریخی و تنوع اقلیمی، پیشینه عمیق در موضوع غذا و طبخ آن دارد     
وی گفت: به همین دلیل شیوه پخت و طبخ غذای ایرانی در کنار شیوه طبخ غذاهای چینی و رومی به عنوان یکی از سه دکترین شناخته شده در جهان محسوب می شود
سویدانلوئی افزود: امروزه صنعت غذا به عنوان یک جاذبه گردشگری و به عنوان امری فرهنگی بسیار مورد استقبال و توجه گردشگران و به نوعی معرف فرهنگ و تاریخ تمدن هر منطقه و کشور محسوب می شود 
وی با بیان اینکه دومین سری از جشنواره سفره ایرانی، فرهنگی گردشگری منطقه چهارم کشور شهریور ماه امسال در سمنان برگزار می شود، اظهار کرد: استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و سمنان چهار استان شرکت کننده در این جشنواره هستند             
وی گفت: در این رویداد فرهنگی تمام سالن های غذاخوری، مراکز اقامتی، سفره خانه های سنتی و فعالان عرصه تهیه و تولید غذاهای محلی، سنتی و بومی شرکت می کنند

گفتنی است این رویداد در دو بخش اصلی عرضۀ غذا های سنتی و بومی و بخش مسابقۀ  برگزار خواهد شد. در بخش عرضه  مراکز عرضۀ غذا ، با عرضۀ غذا های سنتی و بومی به بازدید کنندگان، به معرفی این گونه از غذا ها خواهند پرداخت و در بخش مسابقه، هراستان 3غذا ،3پیش غذا،3 دسر و3 دم نوش را برای بخش مسابقه معرفی خواهند نمود وآشپز هاومراکز تهیۀ غذا ، غذاهای خود را جهت شرکت درمسابقه در معرض داوری از نگاه مردم وکمیتۀ داوران قرار خواهند داد

علاوه بر آن آئین های مذهبی و ارتباط این آئین ها با سفره ایرانی نیز در جشنواره مزبور مورد توجه و معرفی قرار می گیرد
چهار محور اصلی در این ارتباط سفره های نذری و آئینی، خیرات و نذری، سفره ایرانی در خانه و غذاهای مراکز تولید، فروش و عرضه غذا هستند. تشویق مصرف غذاهای سنتی و ایرانی به دلیل ارزش بسیار غذایی آنها یکی از مواردی است که باید مورد پیگیری و فرهنگ سازی قرار گیرد تا شاهد توسعه سبک زندگی سالم در کشور و بین نسل جوان باشیم
هم اکنون بیش از 1500 غذای بومی و محلی در کشور شناسایی شده و استان خراسان شمالی نیز به خاطر سابقه تمدنی و تاریخی دارای جایگاه مهمی در این زمینه است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار