رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تبریز عنوان کرد
رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تبریز آغاز پروژه رفع بد مسکنی در تبریز خبر داد و گفت: از تجربه ترکیه در رفع حاشیه نشینی استفاده می شود.
کد خبر: ۵۳۱۱۳۴
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۸ 29 November 2017

فریدون بابایی‌اقدم امروز در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: با توجه به حضور در شورای قبلی، بیشتر برنامه‌ها روی خدمات روزمره محله‌ای از جمله احداث پله و آسفالت‌ریزی مناطق حاشیه‌نشین بود.

کارهای صورت گرفته برای حاشیه‌نشینی فقط مسکن بود 

وی با بیان اینکه در برخی محلات وضعیت به قدری وخیم بود که اقدام به احداث پله و آسفالت‌ریزی می‌کردیم، افزود: اینها مواردی بودند که فقط مسکن برای وضعیت به شمار می‌آمدند و کار اساسی نبود و صرفاً برای ادامه‌دار کردن جریان زندگی در مناطق محروم به حالت عادی انجام می‌گرفت. 

عضو شورای شهر تبریز افزود: نمی‌توان گفت که با احداث ۱۰۰ پله در محله حاشیه‌نشین، مشکل را رفع کرده‌ایم بلکه آسفالت‌ریزی، احداث پله و یا موارد مشابه جزو وظایف مجموعه شهرداری و شوراست. 

وی با اشاره به پیشنهاد طرحی در شورای چهارم تبریز مبنی بر رفع بدمسکنی در تبریز ابراز کرد: متاسفانه این طرح بنا به دلایلی در شورای چهارم تحقق نیافت ولی در شورای پنجم جزو برنامه‌های شهردار منتخب نیز قرار گرفت و جزو اولویت‌های کمیسیون شهرسازی شورا نیز است. 

همکاری با شرکت ترکیه برای رفع حاشیه‌نشینی/استفاده از تجربه ترکیه در رفع بدمسکنی 

رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تبریز با بیان اینکه در راستای رفع بدمسکنی شهر تبریز، هماهنگی با شرکت ترکیه‌ای صورت گرفته و شهردار تبریز و برخی از اعضای شورای شهر دیداری با اعضای این شرکت داشته‌اند، افزود:در این دیدار کلیات طرح مورد بحث قرار گرفت و اینکه طرح در چه قالبی توسط شرکت از قبیل پیمانکار، سرمایه‌گذار، طراح و سرمایه‌گذار انجام خواهد گرفت نیز تبادل نظراتی شد و هدف اصلی استفاده از تجربه کشور ترکیه در رفع حاشیه‌نشینی است.

وی ادامه داد: بنابه محدودیت‌ای مالی که در مجموعه شهرداری وجود دارد، بیشتر تمایل داریم تا این شرکت به عنوان سرمایه‌گذار و طراح وارد عمل شود و ما نیز مکان‌هایی از نظر تملک و مجوز در اختیار آنها قرار می‌دهیم. 

بازدید از سه منطقه حاشیه‌ای تبریز با اعضای شرکت ترکیه‌ای 

بابایی‌اقدم به بازدید میدانی از سه منطقه حاشیه تبریز اشاره کرد و گفت: در اولین بازدید به منطقه همت‌آباد در نزدیک پل ارم رفتیم که این منطقه با سه هکتار آماده برای شروع پروژه است زیرا از قبل مجوزهای لازم از ماده پنج نیز گرفته شده و یک قسمت تجاری و یک قسمت مسکونی خواهد بود. 

وی افزود: در ادامه، بازدید از منطقه خلیل‌آباد داشتیم که این منطقه با توجه به مسیرگشایی اخیر صورت گرفته در حال انجام بوده که در مرحله نهایی تملک حدفاصل اتوبان پاسداران قرار دارد که یک پروژه عظیمی خواهد بود.

عضو شورای پنجم شهر تبریز با اشاره به بازدید دیگری از منطقه «چوخورلار» تبریز در چهارراه نادر، اذعان داشت: شاید این منطقه جزو مناطق حاشیه‌نشین نباشد ولی وضعیت آن به مراتب وخیم‌ر از مناطق حاشیه‌نشین است که نیاز به رسیدگی دارد. 

وی اضافه کرد: البته رسیدگی به وضعیت منطقه «چوخورلار» یک طرح مصوب داشت که به دلیل عدم استقبال سرمایه‌گذار نتیجه نگرفت. 

محدود به چند منطقه نخواهیم بود 

بابایی‌اقدم خاطرنشان کرد: با شروع پروژه، محدود به این سه منطقه نخواهیم بود و مناطق زیادی تحت پوشش قرار خواهند گرفت، تمام تلاش خود را انجام داده‌ایم تا با حمایت و ارتباط با مجموعه شهرداری و حوزه معاونت شهرسازی، تمهیدات لازم صورت گیرد. 

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذار مربوطه پیشنهاد بازدید از پروژه‌های این شرکت را داده است، افزود: این شرکت پروژه ۵۸۰ هکتاری در شهر جدید پردیس تهران را داشته که در آن منطقه ۳۵ هزار واحد مسکونی احداث کرده است. 

عضو کمیسیون شهرسازی شورای تبریز ادامه داد: شرکت رفع بدمسکنی ترکیه در کشور خودشان نیز مناطق حاشیه‌نشین( گئجه کوندی) آنکار را نیز داشته‌اند. 

توانایی ساخت بیش از ۱۰ هزار واحد مسکونی توسط شرکت ترکیه‌ای 

وی با تاکید به اینکه طبق بررسی‌های انجام گرفته، این شرکت توانایی لازم برای احداث بیش از ۱۰ هزار واحد مسکونی در طول یک سال را دارد، تصریح کرد: در حال حاضر، شروع پروژه کلید خورده و امید است هر چه سریع‌تر با عقد قرارداد و رفع برخی موانع، پروژه اجرایی شود. 

بابایی‌اقدم با یادآوری اینکه این شرکت اعلام آمادگی کرده که برای اهالی مناطق تا تحویل پروژه مبالغ رهنی پرداخت کند، بیان کرد: این شرکت قبول کرده که با اهالی مناطق که باید موقت خانه‌هایشان را ترک کنند، مذاکره کرده و اسکان موقت آنها را به نوعی حل کند. 

ارائه گزارش پروژه به نماینده ولی فقیه و استانداری آذربایجان‌شرقی 

وی اذعان داشت: این پروژه بسیار ارزشمند بوده و حتی گزارش کلی از پروژه را به نماینده ولی فقیه در استان داده‌ایم و در روزهای آتی جلسه‌ای با استاندار نیز خواهیم داشت تا از حمایت استانداری نیز در اجرای پروژه بهره‌مند شویم. 

عضو شورای شهر تبریز با تاکید به اینکه پروژه نیاز به بیش از یک‌هزار میلیارد تومان دارد و از این رو باید همه دستگاه‌ها یاری کنند، افزود: زلزله کرمانشاه در روزهای اخیر و زلزله ارسباران سال‌های پیش، زنگ خطری برای ماست،باید کاری کنیم و با اقدامات موثر در دوره پنجم شورای شهر تبریز شاهد رفع بخشی از حاشیه‌نشینی و ایجاد ساختمان‌های ایمن برای شهروندان باشد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :