ایمانلو:
مدیرعامل شرکت اب و فاضلاب استان آذربایجان‌شرقی گفت: خشکی دریاچه ارومیه، در کاهش بارندگی‌های شمال غرب تاثیر داشته است، حتی طبق مطالعات انجام شده گاز متانی که در اثر خشکی دریاچه ساطع می‌شود در تشکیل نشدن ابرهای باران‌زا، تاثیر بسیاری دارد.
کد خبر: ۵۳۸۳۸۹
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۴ 14 December 2017
 علیرضا ایمانلو صبح امروز در همایش نهمین جشنواره فراگیری نخستین واژه "آب" در تالار اندیشه تبریز اظهار کرد: حوزه زرینه رود از منابع آبی شهر تبریز هست که برای انتقال این منبع به تبریز مسیری به طول 180 کیلومتر طی می‌شود که با احتساب هزینه‌های تصفیه آن هزینه قابل توجهی صرف می‌شود یا یکی دیگر از منابع، چاه‌های عمیق هست که گاها تا عمق 300 متر هم می‌رسد و این منابع باید برای آیندگان حفظ شود ولی چون حوزه دیگری نداریم مجبوریم از آنها هم استفاده کنیم.

وی افزود: حتی اگر انتقال آب از رود ارس به استان هم محقق شود باز هم جواب‌گوی مصرف بالای آب شرب نیست، درست است که ۸ درصد مصرف آب در حوزه آب شرب است ولی باز هم می‌توان آن را کاهش داد.

ایمانلو با بیان اینکه، هر ساله تراز میانگین بارش‌ها در ایران کاهش می‌یابد، گفت: متوسط بارندگی در ایران 250 میلیمتر است که هر ساله کاهش می‌یابد، امسال هم طی پیش‌بینی‌های ما، این کاهش وجود خواهد داشت.

وی ادامه داد: خشکی دریاچه ارومیه، در کاهش بارندگی‌های شمال غرب تاثیر داشته است، حتی طبق مطالعات انجام شده گاز متانی که در اثر خشکی دریاچه ساطع می‌شود در تشکیل نشدن ابرهای باران‌زا، تاثیر بسیاری دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان، با عنوان اینکه ایران در زمره کشورهایی است که در مرز بحران شدید آبی قرار دارد، گفت: تنها 2.5 درصد آب‌های جهان شیرین است، که اکثر این منابع شامل یخ‌های قطبی می‌شود، با این مصرف جهانی، پیش‌بینی می‌شود در سال 2025، 48 کشور با بحران بسیار شدید آب درگیر خواهند شد، ما باید تمام تلاشمان را بکنیم تا دچار این بحران نشویم.

وی افزود: ایران از نظر تجدید مصرف آب سرانه از آخرین کشورهای جهان است و در عوض از نظر مصرف سرانه آب جزو اولین کشورها بوده و با 189 لیتر مصرف سرانه روزانه، از متوسط جهانی بالاتر است.

ایمانلو گفت: مردم فکر می‌کنند، وقتی شیر باز شد و آب آمد پس آب داریم، ولی باور کنید در پشت صحنه این دیگر منابعی وجود ندارد، باید این را به مردم انتقال کرد تا مردم مصرف را مدیریت کنند.

وی ادامه داد: هزینه‌ای که برای تولید هر متر مکعب آب برای مصرف در شهر صرف می‌شود، 1200 تومان است و برای روستا 1600 تومان و مبلغ دریافتی از شهرنشینان برای هر مترمکعب 450 تومان و برای روستانشینان 220 تومان، ولی مردم نباید فکر کنند چون کمتر از نصف هزینه را پرداخت می‌کنند پس بی‌رویه مصرف کنند، باید به مردم انتقال دهیم که آب برای خودشان و نسل‌های آینده‌شان است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: با اقداماتی سال قبل که اداره کل آب و فاضلاب استان در راستای فرهنگ‌سازی مصرف بهینه آب انجام داد، 3 درصد کاهش مصرف آب در استان داشتیم.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار