کد خبر: ۷۴۸۳۰۷
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۰ 25 May 2019

رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار با دانشجويان فرمودند: "جوانان از 22 ساله تا 40 ساله مي توانند در نظام مديريت كشور تحول ايجاد كنند"و نيز فرمودند: "زمينه را براي روي كار آمدن دولت جوان و حزب اللهي فراهم كنيد". اين خطاب هم به جوانان هم به مسئولان كشور بود. واقعيت اين است كه مديريت كشور از پيرسالاري رنج مي‌برد. بسياري از مشكلات كشور به‌خاطر آن است كه كساني در "اجرا" جاي خوش كرده اند كه از تحرك كافي و اقدام به‌هنگام و تدبير در رفع مشكلات مردم برخوردار نيستند.آنها گرفتار بي‌تصميمي،‌بدتصميمي و دير تصميمي هستند و اينها نشانه هاي پيري در مديريت است.

 

پيامبر اسلام در 40 سالگي به پيامبري از سوي خداوند تبارك و تعالي، مبعوث شد. اميرمؤمنان حضرت علي بن ابيطالب در سي و چند سالگي از سوي پيامبر گرامي اسلام به امر خداوند بزرگ به امامت مسلمين منصوب شد و سيره پيامبر در اداره مسلمين تكيه بر جوانان بود.

 

پيامبر در اواخر عمر خود اسامه بن زيد را كه جواني 18 ساله بود به عنوان فرمانده جنگ با روميان انتخاب كرد. هم او بود كه بعد از فتح مكه يك جوان 21 ساله را به فرمانداري ام القراي اسلام منصوب كرد. قيس بن سعد مسئول جمع آوري صدقات يك جوان بود هم او براي فرماندهي حمله به يمن از سوي پيامبر انتخاب شد. زيد بن ثابت در جنگ موته كه به فرماندهي انتخاب شد يك جوان 20 ساله بود.

 

به تاريخ پرافتخار انقلاب اسلامي برگرديم. اولين دولت بعد از سقوط دولت موقت ميانگين سني آنها 35 سال بود. همين روزها سالگرد فتح خرمشهر است كه كمر صدام را در تجاوز به ميهن اسلامي شكست. چهره فرماندهان و سربازان خط مقدم جبهه خرمشهر را كه مي بينيم جوانان عمدتا 20 تا 30 ساله است. وقتي به پيشرفت‌هاي شگرف جمهوري اسلامي در صنعت هسته اي، نانو و ... نگاه مي‌كنيم عمدتا دانشمندان جواني هستند كه در دامن همين انقلاب رشد كرده و شكوفا شدند.

 

شرط اصلي ادامه پيشرفت‌ها و توسعه در جمهوري اسلامي جوان‌گرايي در حوزه "اجرا" ، "تقنين" و نيز در"محاكم قضائي" است. البته اين ضرورت در حوزه "اجرا" مضاعف است.

 

به همين دليل رهبري معظم انقلاب در بيانيه گام دوم خطاب اصلي خود را جوانان قرار داده اند و بيش از 30 بار در عظمت ماندگاري انقلاب و عظمت راه طي شده و در چشم انداز روشن پيش روي انقلاب از آنان ياد كرده‌اند و مورد خطاب قرار داده اند. البته در بيانات بعدي خود در تبيين گام دوم انقلاب تاكيد كرده اند كه اين رويكرد به مفهوم "پيرزدايي" از انقلاب نيست. پيران و مرشدان انقلاب در هر سطحي بايد زمينه ظهور و پيدايي جوانان در صحنه هاي مديريت كشور را فراهم سازند.

 

انقلاب امروز در موقعيتي خاص قرار دارد و از گردنه اي دارد عبور مي كند كه به تعبير رهبر انقلاب "پيچ تند تاريخ معاصر" است. عبور از اين گردنه بدون همت و مديران جوان و فرماندهان جوان ممكن نيست.

 

كمتر از 9 ماه به انتخابات مجلس شوراي اسلامي باقي مانده است. بعد از آن هم كشور وارد فضاي انتخابات رياست جمهوري مي شود. همه نخبگان سياسي و نقش آفرينان در عرصه مردم سالاري اسلامي بايد به اين مهم فكر نمايند تا راه را براي ورود جوانان به عرصه "اجرا" و "تقنين" فراهم كنند. از اين ميان خود جوانان نيز بايد با عرضه قابليت هاي علمي ، عملي و تجربي خود زمينه را براي ظهور مديريت جهادي فراهم كنند.

براي رسيدن به دولت جوان و حزب اللهي در چارچوب يك تدبير مردم سالارانه بايد مراقب گفتمان سازي دشمن بود. دشمن حتما در اين باره برنامه دارد و در رسيدن به اين هدف بزرگ اخلال مي كند. از هم اكنون بايد گفتمان دولت جوان و حزب اللهي شكل و در دستور كار نخبگان قرار بگيرد. اگر غفلت كنيم، از برنامه چشم انداز و نيز گام برداشتن در حوزه بيانيه گام دوم عقب خواهيم ماند.



اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :