رصد‌خانه «تابناک»، خبر‌هایی از اخبار روز برای مخاطبان آماده می‌کند که غیررسمی هستند، یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار می‌گیرند. تیتر‌هایی مانند: ماجرای گرفتن عکس یادگاری سیدورف با آتش نشان‌ها / پرواز معاون رئیس جمهور با هواپیمایی با خلبان خانم/در کدام استان‌ها سرطان معده شیوع بالایی دارد؟ و... رصد‌خانه امروز تابناک را تشکیل می‌دهند.
کد خبر: ۷۹۶۸۶۴
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۱ 13 November 2019
تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.رصد‌خانه «تابناک»؛ جایی است که خبر‌هایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبر‌هایی که گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید.
 
ماجرای گرفتن عکس یادگاری سیدورف با آتش نشان‌ها

کلارنس سیدورف که از هفته قبل به ایران آمده است، امروز اتفاقی با جمعی از آتش نشان‌ها در "مقر فرمانده" عکس یادگاری گرفت. سیدورف و دوستانش برای انجام کاری در آن حوالی حضور داشتند که یکی از آتش نشان‌ها با دیدن او درخواست کرد با آن‌ها عکس یادگاری بگیرد. یکی از آتش نشان‌ها پس از گرفتن عکس به سیدورف گفت: «ما شما را دوست داریم. یوهان کرایف را هم دوست داریم.» حرفی که سیدورف از آن خیلی خوشش آمد، چون این بازیکن زمانی شاگرد کرایف بوده است.
 
وقتی نوار‌های آرشیو رادیو را در نوار فروشی‌ها فروختند!

سیدمحمدعلی ابطحی: یک بار در سال ۶۴ مسئولان امنیتی به منزل کارمندان آرشیو رفته بودند و خانه هایشان را بازرسی کردند. خبرش که به من رسید، پیگیر ماجرا شدیم. گفتند در خیابان جمهوری، تعدادی از فروشگاه ها، برنامه گل‌های رنگارنگ و خوانندگان زن را در حجم انبوه در نوار کاست کشف کرده بودند و پس از بازرسی در تعدادی از مغازه ها، نوار‌های امپکس با آرم رادیو تلویزیون وجود داشته که پیرو آن کشف مهم، مأموران مربوطه به آرشیو رادیو آمده بودند و آنجا را بازرسی کردند. به دنبال این حادثه، به خانه‌های مسئولان آرشیو ریختند و برایشان احکام تنبیهی و قضایی صادر کردند. من هم به عنوان مدیر رادیو به یکی از شعبات دادگستری تهران احضار شدم و برای اولین بار به دادگاه رفتم.
 
پرواز معاون رئیس جمهور با هواپیمایی با خلبان خانم

معصومه ابتکار نوشت: دیشب پس از سفر یک روزه به آذربایجان شرقی و بازدید از منطقه و هموطنان زلزله زده، نشست با قشرهای مردم و افتتاح کارگاه تخصصی چهار روزه تشکل‌های مردم نهاد زنان و خانواده، پرواز با هواپیمایی به خلبانی یک زن ایرانی خستگی‌ها را به در کرد. کاپیتان فهیمه احمدی پرواز را هدایت می کرد. خدا قوت خانم خلبان!
 
رمزگشایی فرزند حدادعادل از پشت پرده حمله به خود و خانواده‌اش

فریدالدین حدادعادل که بعد از اظهارات مادر خود در برنامه تلویزیونی خبرساز شد، چارتی را در روی تخته کشیده که حاوی نکات مهمی است.در دسته ‌بندی حمله کنندگان به هیچ وجه جناح‌های اصلاح طلب و یا اپوزیسیون خارج از کشور دیده نمی‌شود.فرزند حداد، طیف‌هایی را که نشان می‌دهد حمله کنندگان به او بودند،این گونه نوشته: کمونیسم، سوسیالیسم، عدالتخواه‌، عدالت‌خواری. (واژه عدالتخوار را طیف قالیباف هم برای دسته عدالتخواهان نزدیک به احمدی‌نژاد به کار بردند). او در سرلیست اشخاص حقیقی که در مورد این مسأله اظهارنظر کردند به نام «فتاح‌ها» اشاره می‌کند. /ایلنا
 
اخلال در سخنرانی روحانی در یزد سازمان یافته بود؟

سخنگوی فراکسیون امید گفت: طبق اخبار و گزارش های دریافتی اخلال در سخنرانی رئیس جمهور در یزد سازمان یافته بوده است. ابوترابی، عضو کمیسیون شورا‌ها نیز گفت: نمایندگان مجلس طبق قانون اساسی می‌توانند در تمام امور اظهار نظر و با مسئولیت خودشان بیانیه منتشر کنند. درست است، این بیانیه امضا نداشته، اما هیأت رئیسه مجلس می‌داند که این بیانیه را کدام نماینده نوشته است، چون از هر نماینده‌ای که بیانیه منتشر می‌کند، امضا می‌گیرند. /ایسنا
 
در کدام استان‌ها سرطان معده شیوع بالایی دارد؟

انجمن گوارش و کبد: سرطان معده در استان‌های واقع در حاشیه شمالی کشور ایران شامل استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی شیوع بسیار بالایی دارد. میزان بروز سرطان معده در این استان‌ها در مردان ۵۰ در هر ۱۰۰ هزار نفر و در زنان ۲۵ در هر ۱۰۰ هزار تن در هر سال است. / ایرنا
 
مرعشی: به قیافه کارگزارانی‌ها می‌خورد شهید شوند؟

حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی گفت: ما اعضای حزب کارگزاران پولدار نیستیم، اما مدافع سیاست‌های صنعتی شدن ایران هستیم. زمانی که در دولت بودم، همه جا برایم فرش قرمز پهن می‌کردند، هتل‌های درجه یک می‌رفتم، اما این چهل روز زندان بیشتر به من خوش گذشت.
«درباره شعار نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران»: شعار بدی نبود، اما می‌توانست این باشد که هم غزه، هم لبنان هم جانم فدای ایران.
«درباره مدافعان حرم»: به هر حال این‌ها هم بچه‌های مظلومی هستند مانند دیگر شهدا.
«زیرپوست قصه تلخ داستان نجفی»: چون حسن عاقبت نه به رندی و زاهدی است/ آن به که کار خود به عنایت رها کند
یک کار کوچک ماهان این است که سی تن از فرزندان سرداران شهید استان کرمان را بورسیه کرده، آموزش داده، امروز خلبان ۷۴۷ یا ایرباس ۳۴۰ هستند.
اگر دوستان زیاد ناراحت هستند می‌توانم آقای کرباسچی را بکشیم و اعلام شهادت کنیم. اصلا به قیافه کارگزاران می‌آید که شهید شوند؟ /اعتمادآنلاین
 
هشدار دبیر شورای نگهبان درباره تغییر فرمانداران در آستانه انتخابات

آیت‌الله جنتی: از مجلس بابت عدم اصلاح قانون انتخابات گلایه داریم. مشارکت حداکثری با افزایش امید محقق می‌شود نه با کاندیداتوری عناصر بی‌صلاحیت. سعه صدر و روحیه پاسخگویی لازمه مسئولان است نه عصبانیت و درشت‌گویی. متأسفانه از مدت‌ها قبل تغییر گسترده استانداران و فرمانداران را شاهدیم و این احتمالاً برای این است که خط آن‌ها را پیگیری کنند و خیلی از این افراد جناحی هستند. حاشیه‌سازی و دخالت دولت در انتخابات و محدود کردن حق انتخاب مردم خلاف حق‌الناس است.
 
شانا جایگزین جمنا شد
 
شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی که جمعی فراگیر از چهره های ملی، مسئولان احزاب و تشکل ها و چهره های انقلابی با تأکید بر حضور زنان و جوانان است، رسما اعلام موجودیت کرد. به گزارش حوزه احزاب خبرگزاری فارس، شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی که جمعی فراگیر از چهره های ملی، مسئولان احزاب و تشکل ها و چهره های انقلابی با تأکید بر حضور زنان و جوانان است، رسما اعلام موجودیت کرد.
 
پدر شاعر اهوازی: شایعات در مورد مرگ پسرم کذب محض است
 
ناصر حیدری، پدر حسن حیدری شاعر اهوازی گفت: شایعات در مورد مرگ پسرم و اینکه برخی رسانه‌ها می‌گویند کسی یا مثلاً نظام در مرگ او مقصر است کذب محض است. به گزارش مهر، ناصر حیدری پدر حسن حیدری شاعر اهوازی گفت: شایعات در مورد مرگ پسرم و اینکه برخی رسانه‌ها می‌گویند کسی یا مثلاً نظام در مرگ او مقصر است، کذب محض است. اینجا نظام ما و وطن ماست. داشتیم شام می‌خوردیم و درست پای سفره بدون مقدمه و مریضی سکته کرد... فقط و فقط سکته. این تقدیر الهی است و او به رحمت خدا رفت.
 
جعفرزاده ایمن‌آبادی رئیس می‌شود
 
عضو شورای مرکزی فراکسیون مستقلان ولایی گفت: جعفرزاده ایمن‌آبادی به عنوان گزینه نهایی این فراکسیون برای ریاست فراکسیون مستقلان ولایی است. بهروز نعمتی عضو شورای مرکزی فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به پذیرش استعفای کاظم جلالی نماینده تهران و رئیس سابق فراکسیون مستقلان، گفت: با توجه به اینکه استعفای آقای جلالی از نمایندگی مجلس مورد پذیرش نمایندگان در جلسه علنی قرار گرفته است، بنابراین به خودی خود، ریاست وی از فراکسیون مستقلان ولایی نیز منتفی است. وی با بیان اینکه باید گزینه یا گزینه‌های دیگری را برای ریاست فراکسیون مستقلان ولایی در این فراکسیون مدنظر قرار دهیم، اظهار داشت: طی روز‌های اخیر تعدادی از اعضای فراکسیون برای ریاست فراکسیون مستقلان ولایی اعلام آمادگی کرده‌اند. عضو شورای مرکزی فراکسیون مستقلان ولایی مجلس با اشاره به گزینه نهایی اعضای این فراکسیون برای ریاست در دوره جدید، گفت: دوستانی که طی روز‌های اخیر برای ریاست فراکسیون مستقلان ولایی در ماه‌های پایانی مجلس دهم اعلام آمادگی کرده بودند، انصراف داده‌اند که فعلا آقای جعفرزاده ایمن‌آبادی گزینه نهایی اعضای این فراکسیون برای ریاست فراکسیون مستقلان ولایی مجلس است.

نبویان تصمیمش را برای انتخابات اعلام کرد

نماینده مردم تهران در مجلس نهم با اشاره به تردید خود برای کاندیداتوری از حوزه قم یا تهران گفت: بعد از مشورت‌هایی که انجام دادم، تصمیم گرفتم که از تهران کاندیدای مجلس شوم. چند هفته پس از این تصمیم، متوجه شدم که آقای زاکانی تصمیم گرفته از حوزه قم کاندیدای مجلس بشود. در تماس تلفنی هم که با او داشتم به او گفتم که تصمیم خوبی گرفته‌اید و خوب است که از قم کاندیدا شوید. نبویان ادامه داد: بعد از این ماجرا، دوستان ما در شورای اصولگرایان قم زنگ زدند و گفتند که اسم شما اینجا وجود دارد و از شما می‌خواهیم که برای رأی‌گیری درباره نهایی شدن کاندیداهای قم، حضور یابید. من به آن‌ها گفتم که اولاً تصمیم خود را گرفته‌ام و می‌خواهم از تهران کاندیدا بشوم، ثانیاً حال که قرار است زاکانی از قم کاندیدا شود، ایشان از بسیاری از افراد دیگر، ارجح هستند. وی با بیان اینکه انتشار خبر عصبانیتش نسبت به کاندیداتوری زاکانی از قم، دروغ محض است، گفت: من وقتی خبر حضور زاکانی از حوزه انتخابیه قم را شنیدم، بسیار خوشحال شدم، چون به‌ همراه دو کاندیدای دیگر قم که اکنون نماینده هستند، ترکیب سه‌نفره‌ای از نیروهای طرفدار ملّت نه طرفدار دولت را تشکیل می‌دهند.
 
وزیر دولت اصلاحات: اصلاح‌طلبان به جای ائتلاف با دولت به خدا توکل کنند

وزیر مسکن و شهرسازی دولت اصلاحات گفت: ما که ندیده‌ایم دولت در عمر شش ساله خود کاری را صورت داده باشد. علی عبدالعلی‌زاده وزیر مسکن و شهرسازی دولت اصلاحات با اشاره به ائتلاف دولتی‌ها با اصلاح طلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که نظرتان درباره ائتلاف احتمالی اصلاح‌طلبان با حامیان دولت در انتخابات پیش رو مجلس، اظهار داشت: دولت فعلی با اصلاح‌طلبان کاری ندارد و در نتیجه اصلاح طلبان نیاز نیست با دولت هماهنگ باشند؛ بنابراین به خدا توکل کنند. وی با اشاره به اینکه به نظر شما عملکرد دولت تا کنون چگونه بوده است، گفت: دولت روحانی کاری نکرده است ما که ندیده‌ایم دولت در عمر شش ساله خود کاری را صورت داده باشد. وزیر دولت اصلاحات تأکید کرد: در شرایط فعلی کشور و مملکت انتظار این بود که دولت فعالیت و اقدامات چشمگیری را صورت دهد، اما دولت کاری نکرد.
 
نقوی حسینی: روحانی دیگر حرفی برای گفتن ندارد
 
عضو کمیسیون امینت ملی مجلس گفت: آقای روحانی دیگر محبوبیتی ندارد و به دلیل ناکارآمدی‌های گسترده دولتش در حوزه سیاست داخلی و خارجی و صدالبته در حوزه اقتصادی حامیانش را از دست داده است. او با حاشیه‌سازی‌های اخیرش می‌خواهد جامعه را دوقطبی کند تا در این فضا اندک مدافعانش را وادار به مقابله با منتقدان کند. سخنان اخیر حسن روحانی در یزد با واکنش‌های زیادی مواجه شد که عموم این واکنش‌ها منفی بود، زیرا به باور برخی روحانی در شرایطی است که دیگر سرمایه اجتماعی سابق خود را ندارد و دیگر حتی جناح‌های سیاسی نیز روی خوشی به او نشان نمی‌دهند. سیدحسین نقوی حسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی باور دارد که حسن روحانی اکنون و بعد از ناکامی‌های متعددش در حوزه‌های سیاست داخلی و سیاست خارجی می‌خواهد با ایجاد حاشیه، جامعه را دو قطبی کند.
 
او درباره علت اظهارات اخیر رئیس‌جمهور در یزد به «نامه‌نیوز» گفت: «گویا یک اپیدمی شده است که رؤسای جمهور در اواخر دولت دوم به جای آنکه به متن مشکلات و موضوعات بپردازند، مدام توهماتی را مطرح می‌کنند و از حواشی سخن می‌گویند. آقای روحانی در یزد به‌ جای آنکه به مشکلات بپردازد در پی دوقطبی کردن جامعه و سرپوش گذاشتن بر تمام ناکارآمدی‌های دولتش بود. او حتی فراتر از این‌ها رفت و به اقدام برجسته و قابل تقدیر آقای رئیسی یعنی مبارزه با مفاسد اقتصادی تعرض کرد و این اقدام انقلابی را زیر سؤال برد. اگر در کوچه و بازار هم قدم بزنید و از مردم درباره رویکرد اخیر قوه قضاییه بپرسید، همگان از مبارزه با فساد تقدیر می‌کنند و این در حالی است که آقای رئیس‌جمهور این عملکرد مثبت را نفی می‌کند. من در مجلس هم گفتم که این تعرض آقای روحانی غلط بود و او اگر به مبارزه با فساد باور دارد باید از نزدیکان خود شروع کند باید از برادر خود آغاز کند. آقای روحانی خود باید کمک کند که دانه‌درشت‌ها شناسایی و با مفسدان اقتصادی برخورد شود. البته حاشیه‌رفتن‌های رئیس‌جمهور محدود به این سخنرانی نیست؛ او چندی پیش گفت که اقتصاد مقاومتی به مذاکره ختم می‌شود که این سخن کاملا نادرستی است، زیرا اتفاقا ما راه اقتصاد مقاومتی را در پیش گرفتیم که مذاکره نکنیم».
 
کنایه آشنا به ادعای کریمی قدوسی علیه روحانی
 
مشاور رئیس جمهور به اتهام زنی جدید نماینده عضو جبهه پایداری پاسخ داد. جواد کریمی قدوسی، عضو جبهه پایداری در توئیتی ادعایی درباره رئیس جمهور مطرح کرده و نوشته بود: «آقای روحانی در پایان سال ۹۵، صادقانه خطاب به #قوه_قضائیه گفته بود که اگر دست به برادر من حسین فریدون بزنید یعنی اعلام جنگ علیه من» حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهور، در واکنش به این توییت کریمی قدسی، در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «لطفا مستندات قابل رد یا اثبات خود را در مورد این ادعا ارائه فرمایید البته به غیر از بیانات یکی از نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری در دور آخر مناظره!»
 
در کدام کشور‌های اروپایی رضایت از زندگی بالاتر است؟

اداره آمار کمیسیون اروپا، یوروستات با انتشار گزارشی اعلام کرد که مردم فنلاند بیش از مردمان سایر کشور‌های اروپایی از زندگی خود رضایت دارند. گزارش یوروستات که به ارزیابی شاخص رضایت از زندگی در میان ساکنان کشور‌های مختلف اروپا در سال ۲۰۱۸ اختصاص دارد، نشان می‌دهد که مردم دو کشور فنلاند و اتریش بالاترین سطح رضایت از زندگی را دارند و در مقابل، این شاخص در بلغارستان در پایین‌ترین سطح در میان کشور‌های اروپایی مورد بررسی قرار دارد. شاخص رضایت از زندگی بر پایۀ دو معیار رضایت از شرایط مالی و خرسندی از ارتباطات فردی در جامعه به دست می‌آید. بررسی کمیسیون اروپا نشان می‌دهد که شاخص رضایت از زندگی در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا از ۷ در سال ۲۰۱۳ میلادی به ۷.۳ در سال ۲۰۱۸ افزایش یافته است. همچنین معیار رضایت از شرایط مالی نیز طی پنج سال گذشته از ۶ به ۶.۵ افزایش یافته و خرسندی از ارتباطات فردی هم در این مدت از ۷.۸ به ۷.۹ ارتقا یافته است. مطابق این گزارش، در میان کشور‌های مورد بررسی نیز مردم دانمارک بالاترین سطح رضایت از شرایط مالی (۷.۶) را دارند و معیار رضایت از روابط فردی نیز در مالت (۸.۶) بیش از سایر کشور‌های اروپایی است.

مردم رکورد گینس را شکستند!

آذری جهرمی، وزیر ارتباطات گفت: گام تلخ بعدی برای کلاهبرداران: یک میلیون و ۲۰۰ هزار شکایت مردم از خدمات ارزش افزوده پیامکی در سامانه ۸۰۰۷ را برای قوه قضائیه ارسال کردیم. رکورد گینس هست برای خودش! در دنیا سابقه نداره این حجم از شکایت در یک هفته! با شناختی که از حضرت حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، رئیس محترم و عزیز قوه قضائیه دارم، مسلما خبر‌های خوبی در مبارزه با فساد پس از این گزارش رخ خواهد داد. منتظر باشید! هفته گذشته با اعلام وزارت ارتباطات برای شماره گیری #۶*۸۰۰*، میلیون‌ها مخاطب از مبالغ اخذ شده از خود طی سه سال اخیر برای خدمات ارزش افزوده مطلع شدند که می‌توانستند شکایت خود را رایگان با ارسال پیامک به ۸۰۰۷ ثبت نمایند.

حداقل دستمزد کارگران بیشتر از ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان باشد

سهیلا جلودارزاده درباره تعیین حداقل دستمزد کارکنان در سال ۹۹ گفت: رقم سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومان حداقل دستمزد در سال گذشته بوده است که برای نرخ گذاری سال آینده باید با توجه به در نظر گرفتن تورم، این رقم محاسبه شود. تورم نه تنها از سال‌های گذشته کاهش نیافته است، بلکه به شکل‌های مختلف افزایش هزینه داشته‌ایم که با توجه به فرمول‌هایی که وجود دارد باید سبد مصرف خانوار محاسبه تا مشخص شود که حداقل دستمزد چقدر باشد. /ایلنا

سازمان تبلیغات: آیین‌نامه انضباطی مداحان تا دو ماه آینده نهایی می‌شود


حجت‌الاسلام مجید باباخانی، مدیرکل تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به سرنوشت کمیته انضباطی جامعه مداحان افزود: شورای تشکل‌های ستایشگری که اعضایی همچون هیأت رزمندگان اسلام، مؤسسه قدیم الاحسان، کانون مداحان، خانه مداحان، جامعه ایمانی مشعر و بنیاد دعبل خزاعی دارد و من نیز در آن حضور داشتم، میان خود آیین‌نامه انضباطی را ایجاد کردند البته سازمان تبلیغات نیز در مجموع روی این آیین‌نامه صحه می‌گذارد و تقویت این شورا را مهم می‌داند، اما این آیین‌نامه در مراحل عملیاتی وارد نشده و نیازمند اصلاحاتی است که ان‌شاءالله تا دو تا سه ماه آینده به نتیجه خواهد رسید. وی افزود: در دو تا سه ماه آینده کانون مداحان تغییراتی خواهد داشت و جایگاه کسوتی مداحان پیشکسوت در آن تقویت خواهد شد. این آیین‌نامه انضباطی نیز از این طریق و شورای ستایشگری دنبال خواهد شد.

انتقاد آیت‌الله جنتی در قانون انتخابات


آیت‌الله جنتی در همایش سراسری هیأت‌های نظارت بر انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که در مشهد گفت: من بابت عدم اصلاح قانون انتخابات بر مبنای سیاست‌های کلی انتخابات از مجلس گلایه دارم و نمایندگان مجلس آنچه باید انجام می‌دادند را انجام ندادند. وی با بیان اینکه در بعضی جا‌ها نقص قانون داریم که البته باید مرتفع شود، افزود: یکی از شرایط مهمی که در قانون انتخابات فعلی پیش‌بینی نشده، شایستگی افراد برای نمایندگی مجلس است که باید در اصلاح قانون انتخابات به صورت جدی به این مهم پرداخته شود تا افراد شایسته‌ای وارد مجلس شوند. دبیر شورای نگهبان خاطرنشان کرد: بر اساس قانون فعلی انتخابات، شایستگی و شایسته‌سالاری افراد اصلاً مطرح نیست، ما اگر گفتیم فلانی تأیید صلاحیت شده است، معنی آن این است که وی از شروط حداقلی مصرح در قانون انتخابات برخوردار است، نه اینکه شایستگی نمایندگی مجلس شورای اسلامی را دارد. دبیر شورای نگهبان در ادامه به نمونه‌ای از نقص قانون فعلی انتخابات اشاره کرد و افزود: برخی مصادیق خرید و فروش رأی را نمی‌توان احراز کرد و این خرید رأی این طوری نیست که بگویند صد هزار رأی بخریم بلکه به در خانه‌های مردم می‌روند، پول می‌دهند، لباس و لوازم زندگی می‌دهند؛ این اقدامات اگر چه خرید رأی عرفی نیست، در واقع نوعی خرید رأی محسوب می‌شود. وی تأکید کرد: شورای نگهبان خطوط قرمزی دارد که به پای آن‌ها ایستاده است و از این خطوط قرمز نیز عبور نخواهد کرد.

پروانه سلحشوری: صداوسیما لابی های قوی دارد؛ به آسانی نمی توان مانعشان شد


پروانه سلحشوری، نماینده مردم تهران در مجلس: «کمیته رسانه، کمیسیون فرهنگی مجلس طی چند وقت گذشته تلاش زیادی برای ایجاد مکانیزمی برای نظارت بر صدا و سیما انجام داد و طرحی در همین ارتباط، به صحن علنی مجلس آورده شده اما با لابی‌های مخالفان این طرح از دستور کار خارج شد. واقعیت این است که این طرح حاوی تغییرات بزرگی نبود، با این حال اجازه ندادند، پس از چهار دهه صدا و سیما دارای یک اساس‌نامه شود و تمامی امور این نهاد تحت لوای قانون قرار بگیرد.» سلحشوری در ادامه پیرامون طرح صدا و سیما برای اخذ مجوز صوت و تصویر اینترنتی از این سازمان، تأکید کرد:  این طرح باید از سوی مجلس تصویب شود و تا کنون نهایی نشده است. این طرح در کمیسیون فرهنگی مجلس مخالفانی جدی دارد و ما نیز از جمله مخالفان آن هستیم. این‌که تمامی مسائل و امور در دست صدا و سیما قرار بگیرد، به هیچ عنوان درست نیست اما باید بپذیریم که آن‌ها لابی‌های قوی دارند و به آسانی نمی‌توان مانع‌شان شد.

واکنش استاندار قم به خودسوزی چهار جانباز قمی


مشاور امور ایثارگران استانداری قم با بیان اینکه با دستور ویژه آقای سرمست استاندار قم به مسأله خودسوزی جانباز اعصاب و روان ورود کردیم، گفت: از آقای هاشمی مدیرکل بنیاد شهید قم بابت این مورد و همچنین سه خودسوزی اخیر توضیح خواسته‌ایم. محمدرضا گروسی با اشاره به انتشار خبر خودسوزی یک جانباز ۴۵ درصد اعصاب و روان در منزلش، اظهار داشت: در حال حاضر اطلاعاتی که داریم در حد همین مطالب کلی است که مطرح شده، اما با دستور ویژه سرمست استاندار قم، در نامه‌ای به آقای هاشمی مدیرکل بنیاد شهید قم از او بابت این اتفاق اخیر توضیح خواسته‌ایم، کما اینکه در مورد سه خودسوزی اخیر هم از وی توضیح خواسته بودیم. مشاور امور ایثارگران استانداری قم در پاسخ به این که مدیرکل بنیاد شهید قم چه توضیحی بابت سه خودسوزی اخیر داشتند، گفت: ایشان تحلیل‌هایی کرده بود و دلایلی هم بابت خودسوزی نفرات قبلی ارائه کرده بودند که البته یک مورد این موارد هم برای ما زیاد است.

وی خاطرنشان کرد: از آقای عباسپور معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید کشور هم درخواست کرده‌ایم تا یک آسیب‌شناسی و کار پژوهشی در مورد دلایل این خودسوزی‌ها صورت گیرد. گروسی تصریح کرد: به‌ هر حال اگر نیاز روز جامعه ایثارگر و جانباز کشور، تأمین داروهایشان است و اگر بپذیریم یکی از دلایل این اتفاق این است که شاید دارو بموقع به جانبازان نرسد؛ این یکی از موارد است که باید پیگیری شود. بعضی هم اشاره می‌کنند که داروخانه‌ها، چون طلب‌هایشان را نگرفتند و داروهای‌شان به موقع استفاده نمی‌شود و دوز آن‌ها باید به موقع رعایت شود و نمی‌شود، این اتفاق می‌افتد. در هر صورت جانبازان اعصاب و روان، همیشه کارهای‌شان ارادی نیست و لذا این جانبازان عزیز ما باید دائم تحت‌نظر باشند.

 
 
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار