با وجود اینکه امسال رئیس جمهور طبق اعلام خودش به خاطر آنچه رعایت پروتکل‌های تبلیغاتی خوانده شده به مجلس نرفت و در جلسه تقدیم بودجه حاضر نشد و قرار بود «محمدباقر نوبخت» رئیس سازمان برنامه و بودجه به جای حسن روحانی به مجلس برود و لایحه بودجه ۱۴۰۰ را تقدیم کند، در نهایت معاون پارلمانی رئیس جمهور لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را...
کد خبر: ۹۲۰۸۲۱
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۰ 02 December 2020

با وجود اینکه امسال رئیس جمهور طبق اعلام خودش به خاطر آنچه رعایت پروتکل‌های تبلیغاتی خوانده شده به مجلس نرفت و در جلسه تقدیم بودجه حاضر نشد و قرار بود «محمدباقر نوبخت» رئیس سازمان برنامه و بودجه به جای حسن روحانی به مجلس برود و لایحه بودجه ۱۴۰۰ را تقدیم کند، در نهایت معاون پارلمانی رئیس جمهور لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را تقدیم کند، اما در نهایت معاون پارلمانی رئیس جمهور لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را تقدیم هیات رئیسه مجلس کرد.

به گزارش «تابناک»؛ حسینعلی امیری، معاونت پارلمانی رئیس جمهور در جلسه علنی امروز مجلس بودجه سال ۱۴۰۰ را تقدیم هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی کرد.

امیری حین تقدیم لایحه بودجه به هیأت رئیسه عنوان کرد: هیچ دفاعی ندارند و لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را به مجلس تقدیم می‌کنم.

پس از تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۰ از سوی دولت به مجلس احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیأت رئیسه مجلس اعلام کرد: نمایندگان ده روز فرصت دارند تا نظریات و پیشنهادهای خود را درباره لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور به کمیسیون‌های تخصصی ارسال کنند، کمیسیون‌ها این پیشنهادات را بررسی خواهند کرد.

وی افزود: پس از بررسی پیشنهادها در کمیسیون‌های تخصصی کمیسیون تلفیق مطرح خواهد شد و این پیشنهادها در کمیسیون بررسی می‌شوند.

قالیباف: بسته حمایت معیشتی را در بودجه سال آینده دنبال می‌کنیم

رئیس مجلس شورای اسلامی در مورد لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت: یکی از موارد مورد توجه ما در لایحه بودجه، توجه به قشرهای ضعیف خواهد بود. تلاش می‌کنیم تا برخی از خساراتی که به واسطه کرونا و شرایط خاص اقتصادی به وجود آمده را جبران کنیم.

محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود گفت: یکی از مواردی که در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ مدنظر مجلس است، اصلاح بودجه به نفع مردم است. بودجه‌ای عادلانه، مردمی و با کاهش وابستگی به نفت می‌تواند اقتصاد ما را قوی کند. ما با توجه به لایحه پیشنهادی دولت تلاش خواهیم کرد تا برخی از محور‌های اصلی اصلاح ساختار بودجه را حتی بر مبنای این پیشنهاد فعلی عملی و مقدمات اصلاح نهایی را از همین امسال آغاز کنیم.

وی در ادامه اظهار کرد: در بسته اقتصاد مردمی توجه به مشارکت مردم در اقتصاد و واگذاری دارایی‌ها به آحاد مردم مدنظر مجلس است. امیدواریم در لایحه پیشنهادی نیز به این محور‌ها توجه شده باشد. همراهی دولت با برخی موارد اصلی و مهم اصلاح ساختار بودجه که مد نظر مقام معظم رهبری است، یادگار ماندگار و نیکی برای آیندگان به جای خواهد گذاشت. آنچه در نهایت باید به طور واقعی در بخش درآمد‌ها به آن برسیم، عدم اتکا به نفت است که از موارد اصلی مورد تاکید مقام معظم رهبری در سال‌ها اخیر است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: نفت خیر و برکت است، ولی اتکا به نفت شر مطلق و تکیه بر باد است. مجلس و دولتی که هماهنگ با یکدیگر بتوانند به طور عملی عدم اتکا به نفت را اجرایی کنند، خدمتی بی نظیر به نسل‌های آینده خواهند کرد و نفت را به جای مصرف عمومی و رفع مایحتاج بودجه‌ای به بخش‌های توسعه‌ای منتقل می‌کنند. امیدوارم دولت برای پیش بردن این هدف مهم و سرنوشت ساز اراده لازم و کافی را در مدت پیش رو به خرج دهد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: تلاش خواهیم کرد در همین لایحه فشار کسری بودجه به عنوان ام المصائب اقتصادی و خلق نقدینگی و تورم را کاهش دهیم. این هدف با نقش دادن بیشتر به مردم، برداشتن موانع تولید و کسب و کار و اصلاح ساختار بودجه ریزی ممکن خواهد شد و ابدا دور از ذهن نیست.

قالیباف در ادامه با اشاره به اهداف مد نظر مجلس در بررسی لایحه بودجه سال آتی، افزود: بودجه در مجلس با هدف رفع اشکالات ساختاری در خصوص ساختار بودجه و مباحث مالیاتی بررسی خواهد شد. نظارت دقیق بر نظم مالی به ویژه در بخش مصارف بودجه و توجه به واقعی بودن و پایداری منابع بودجه از دیگر موارد اصلی مد نظر مجلس خواهد بود تا برخی ریخت و پاش‌ها و بی نظمی‌های بودجه سر و سامان بگیرد و نگرانی مردم در این خصوص کاهش یابد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: مردمی کردن اقتصاد و کوچک کردن دولت به نفع مردم و افزایش نقش مردم در اداره اقتصاد کشور از دیگر اولویت‌های مجلس است. با افزایش نقش مردم در اقتصاد کشور، قوی شدن تک تک مردم موثر خواهد شد و این به قوی شدن کشور منجر می‌شود. ما ایران قوی نخواهیم داشت، مگر آنکه هدف ما قوی کردن مردم باشد. پیش از این مجلس بررسی بودجه شرکت‌های دولتی را که تقدیم شده است، آغاز کرده و این نیز بخش مهمی از بررسی لایحه بودجه خواهد بود.

رییس مجلس گفت: یکی از موارد مورد توجه ما در لایحه بودجه توجه به اقشار ضعیف خواهد بود. تلاش می‌کنیم تا برخی از خساراتی که به واسطه کرونا و شرایط خاص اقتصادی به وجود آمده را جبران کنیم. مجلس، بسته حمایت معیشتی را در بودجه سال آینده دنبال خواهد کرد و تعلل در حمایت از قشرهای ضعیف را گناهی نابخشودنی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی می‌دانیم.

‎رییس مجلس گفت: در وضعیت معیشتی مردم به خصوص قشرهای ضعیف بسیار تحت فشار هستند، بودجه باید آرایش حمایت از محروم‌ترین طبقات را به خود بگیرد. بودجه‌ای که بند بند آن با حمایت از محرومان نوشته نشده باشد، تبعیض نامه‌ای علیه آرمان‌های انقلاب اسلامی است. تبعیض، اژد‌های هفت سری است که در بسیاری از بخش‌ها رسوخ پیدا کرده و ما باید در همه تصمیم‌گیری‌های خود آن را هدف قرار دهیم، مجلس مصمم به کاهش تبعیض‌های اقتصادی است. به همین جهت یکپارچه سازی و هماهنگی سیاست‌های حمایتی از موضوعات مهم مد نظر مجلس است.

قالیباف گفت: ضمنا لازم است موضوع هدفمندکردن یارانه‌ها به گونه‌ای که نظم بیشتری در اقتصاد حاکم کند و بهره‌وری ارتقا یابد، مد نظر قرار گیرد. انتظار ما این است که سرفصل‌هایی که به عنوان اصلاح ساختار بودجه، در جلسات منظم چهار ماه اخیر با دولت و مجلس بر آن توافق شده بود، در این لایحه مد نظر قرار گرفته باشد. امیدواریم در لایحه موجود با همراهی دولت و سازمان برنامه و بودجه موارد دیگری از اصلاح ساختاری را عملیاتی کنیم. تحقق اصلاح ساختار بودجه به نفع مردم عدالت گستری، رفع تبعیض و کاهش فشار‌های معیشتی روی دوش مردم ضروری است. امیدواریم دولت با توجه به جلسات پیشین این موارد را در لایحه پیشنهادی مد نظر قرار داده باشد، تا منافع مردم تأمین شود. مجلس بر اصلاح ساختار بودجه مصر است و اجرای واقعی آن را ضروری می‌داند. ان شاءالله سال ۱۴۰۰ گام اول ما در این مسیر خواهد بود.

مجلس چطور بودجه ۱۴۰۰ را بررسی می‌کند؟

لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ در جلسه علنی امروز پارلمان به مجلس تقدیم شد و عملا کار رسیدگی به لایحه بودجه سال آینده از امروز در مجلس آغاز می‌شود.

بر این اساس نمایندگان ده روز فرصت دارند ضمن مطالعه پیشنهادهای خود را به کمیسیون‌های تخصصی ارائه کنند و کمیسیون‌های تخصصی، دو هفته مهلت دارند تا پیشنهادها را بررسی کنند.

در همین مدت کمیسیون‌ها نمایندگان خود برای عضویت در کمیسیون تلفیق را انتخاب می‌کنند که سهم هر کمیسیون تخصصی در تلفیق سه نماینده است و در کمیسیون بودجه استثنائا نیمی از اعضای این کمیسیون در کمیسیون تلفیق عضویت خواهند داشت.

در آخرین اصلاحی که در آیین‌نامه مجلس ایجاد شده، کمیسیون‌های خاص مثل کمیسیون اصل ۹۰ نمی‌توانند در کمیسیون تلفیق بودجه نماینده داشته باشند.

بعد از فرصت دو هفته‌ای کمیسیون‌های تخصصی و انتخاب اعضای کمیسیون تلفیق، لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۰ به مدت دو هفته رسیدگی و تصویب خواهد شد که البته آیین‌نامه این اجازه را به کمیسیون تلفیق داده که در صورت محدودیت زمان این فرصت دوهفته‌ای به مدت دو هفته دیگر تمدید شود و کمیسیون یک‌ماه فرصت داشته باشد تا لایحه بودجه را مورد رسیدگی قرار دهد.

پس از رسیدگی، بررسی و تصویب لایحه بودجه سال آینده در تلفیق گزارش آن به صحن علنی مجلس ارائه خواهد شد که پیش‌بینی می‌شود با توجه به زمانبندی انجام شده، بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ در صحن علنی مجلس در نیمه اول بهمن‌ماه آغاز شود.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :