تابناک فارس به نقل از روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی: مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز با بیان اینکه متوسط برداشت این محصول در شرایط عادی 6 کیلوگرم در هر هکتار است، افزود: متأسفانه امسال کاهش بارندگی و گرمای هوا در تابستان باعث ضعیف شدن پیازهای زعفران شده که کاهش 60 درصدی عملکرد را بهدنبال داشته است.
علیرضا بصیری اظهارکرد: پیشبینی میشود در مجموع 220 کیلوگرم زعفران با متوسط برداشت 2.5 کیلوگرم در هکتار و ارزش اقتصادی حدود 60 میلیارد ریال، از مزارع نیریز برداشت شود که عمده آن در بخش پشتکوه (مشکان و دهچاه) واقع شده است.
بصیری تصریح کرد: تولید اقتصادی زعفران از سال سوم کشت پیاز آن آغاز میشود و برای پنج تا هفت سال متوالی ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز نبود صنایع بستهبندی را یکی از بزرگترین مشکلات زعفرانکاران دانست.
این مقام مسئول ابرازکرد: زعفران به دلیل طعم، بو و رنگ خاصی که دارد در صنعت غذا، شیرینیپزی، داروسازی و دیگر صنایع کاربرد دارد.
بصیری در خصوص مرغوبیت زعفران گفت: کُلاله مهمترین قسمت گل زعفران است که از بخشهای مختلف«نگین»، «سَرگل»، «پوشال» و «دسته» تشکیل شده است و مرغوبترین زعفران از «نگین» کلاله به دست میآید که سرخترین بخش آن میباشد.