تابناک فارس به نقل از صدا و سیما: کودکان بعد از یک سالگی، رشد سریع و فعالیت زیادی دارند و مقاومت کافی در مقابل بسیاری از بیماریها را ندارند. از طرفی حجم معده آنان کم و دندان هایشان نیز کامل نشده است. برای بهبود رشد در این گروه سنی حساس، لازم است نکات زیر در غذا دادن به کودکان، مورد توجه قرار گیرد.
- از دادن شیر و لبنیات غیر پاستوریزه خودداری شود.
- از نمک ید دار تصفیه شده به مقدار کم در پخت غذا استفاده شود.
- تخم مرغ به طور کامل پخته شود و از دادن تخم مرغ خام یا خوب پخته نشده خودداری کنیم.
- در برنامه غذایی کودک تنها از ماست پاستوریزه ساده استفاده شده و از مصرف انواع ماست میوهای صنعتی خودداری شود. میتوان با اضافه کردن میوه به ماست (بدون شکر) در خانه ماست میوهای تهیه کرد.
در زمان غذا خوردن چه نکاتی باید رعایت شود؟
- از دادن نوشیدنیهای شیرین به دلیل افزایش خطر اضافه وزن و چاقی، پوسیدگی دندان و کاهش دریافت مواد مغذی تا حد امکان خودداری شود.
- آب میوه طبیعی نباید بیشتر از ۱۲۰ سی سی یا نصف لیوان در روز باشد و بهتر است میوه کامل به کودک داده شود.
- مصرف مکملهای ویتامینهای A و D یا مولتی ویتامین و قطره آهن در سال دوم باید تداوم داشته باشد.
- اگر کودک مبتلا به یبوست است در تهیه سوپ او، علاوه بر سبزیها نظیر سیب زمینی، هویج، کدو و سبزیهای برگی، از برگههای هلو، زردآلو و آلو به مقدار کم استفاده شود.