حسن خیری در گفتگو با خبرنگار تابناک آذربایجانشرقی، با بیان این مطلب اظهار کرد: نیروگاه حرارتی تبریز در ابتدا فقط با سوخت مازوت کار می کرد اما بعدها و به دلیل آلودگی که ایجاد می کرد گازسوز شد و هم اکنون نیز به غیر از ماه های سرد سال که مصرف گاز خانگی بالا می رود این نیروگاه با سوخت گاز، تولید برق می کند.
وی اضافه کرد: با افزایش مصرف خانگی و شروع فصل سرما، محدودیت های گاز نیروگاه ها نیز آغاز میشود، مصرف گاز کاهش و مصرف مازوت آغاز میشود.
وی با اشاره به افزایش هزینه تعمیراتی نیروگاه ها به هنگام استفاده از مازوت، خاطرنشان کرد: استفاده از سوخت دوم یعنی مازوت در نیروگاهها استهلاک بیشتری دارد و منجر به کاهش راندمان نیروگاهی میشود.
وی با بیان اینکه نیروگاه ها در انتخاب سوخت مصرفی نقشی ندارند، اضافه کرد: با توجه به هزینه تعمیرات و بحث الودگی هوا، تمایل نیروگاه ها، استفاده از سوخت گاز است.
وی اضافه کرد مصرف مازوت بدلیل داشتن مواد خورنده موجب آسیب جدی به لوله ها و کانالهای بویلر شده و به دفعات باعث خروج واحد از مدار ، افزایش استهلاک و توقف تولید میشود. در ضمن به علت نیاز به گرمایش مازوت قبل از مصرف، مصرف بخار افزایش یافته و باعث مصرف بیشتر آب و کاهش راندمان تولید می شود.
خیری خاطرنشان کرد: از طرفی هنگام مصرف مازوت بیشترین آلودگی در داخل محوطه نیروگاه حادث می گردد و کارکنان نیروگاه بیشترین آسیب را می بینند.
انتهای پیام/ع