کد خبر: ۹۵۷۰۳
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۲ 16 September 2015
انزلی - ایرنا - کانون پرورش فکری شماره دو انزلی این بار محل برگزاری جشنواره غذا و روایت خاطره های شالیزار در جمع صمیمی خانواده اعضای کانون بود.
[جشنواره غذا و خاطره های شالیزار با میزبانی کانون پرورش فکری انزلی]

به گزارش روز چهار شنبه خبرنگار ایرنا ، عطر خوش و اشتها برانگیز ترشه تره،باقلا قاتق،فسنجان،میرزاقاسمی ،ترشه آش ،ماهی مالاتا،زیتون پرورده، آلومسما و ماهی شور فضای کانون را پر کرده بود و حتی بچه های کم خوراک را نیز به تناول غذا در این جمع صمیمی تشویق می کرد.
مادران اعضای کانون که پیوند خوبی با این مرکز دارند هر یک غذای محلی را تهیه و به کانون آورده بود .
خاطرات شالیزار از نغمه ها و کار آواهای بانوان سختکوش شالیکار هنگام نشا، وجین و برداشت برنج ، اطفالی که بر کول مادرانشان شاهد طلوع و غروب خورشید در شالیزار بودند، از قلیه نهار و گپ و گفتهای دوستانه و چرتهای کوتاه هنگام استراحت و از زالوهایی که به پای زنان زحمتکش شالیکار می چسبید و از محبت و همدلی و غمهای و شادیهای زنان شالیکار روایتها داشت.
معصومه ابراری مربی فرهنگی کوشا و مهربان کانون از اهمیت غذاهای محلی سالم در رشد کودکان و نوجوانان سخن گفت.
وی افزود: گیلان با 170 خوراک بومی از نظر تنوع غذاهای محلی نخستین استان ایران است.
وی خاطرنشان کرد : به عقیده کارشناسان آب و هوای مساعد و خاک مرغوب گیلان و وجود سبزیجات و صیفی جات ،میوه ها و حبوبات متنوع و سلیقه بانوان گیلانی از علل اصلی این تنوع غذایی است.
ابراری هدف از برگزاری این جشنواره را زنده نگه داشتن فرهنگ و پاسداشت آیین و فرهنگ بومی گیلان عنوان کرد.
در ادامه حمیرا خدابنده کارشناس مسوول ادبی استان و از شاعران خوب کشور به شعرخوانی برای حاضران پرداخت.
مربی ادبی مرکز هم در مسابقه ای حس چشایی اعضای شرکت کننده را با چشم بسته آزمود.
از قسمت های متنوع دیگر برنامه قصه گویی گیلکی و شعر خوانی اعضا و نوشتن درباره احساس مزه ها و خاطره های آن و اهدا جایزه به اولیا و اعضا بود.
کانون پرورش فکری شماره دو غازیان انزلی سال 1381 افتتاح شد و هم اکنون حدود 9 هزار جلد کتاب و یکهزار و 750 عضو دارد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار